jueves, 27 de noviembre de 2014

Citació a la Inspecció de Treball / Citación en la Inspección de Trabajo / Citation at the Labour Inspectorate

(NOTA: Pulse aquí para versión en Castellano)
(NOTE: Click here for English version)

Hola a tots i totes

Tal i com esmentem al post sobre la reunió del Comitè del 13 de novembre, el dia 20 vam acudir a la citació d'Inspecció de Treball (IT) a Tarragona, acompanyats del nostre assessor en matèria de Prevenció de Riscos Laborals (PRL) de la Federació de MCA -UGT de Catalunya; de la mateixa manera van assistir els representants de l'Empresa juntament amb els seus tècnics del Servei de Prevenció Propi (SPP) i el treballador accidentat acompanyat d'un familiar, perquè la Inspectora actuant, iniciés el procés de les actuacions que es requereixin per l'accident amb lesions greus del dia 31 d'octubre de 2014, a més dels accidents i incidents reportats pels Delegats de PRL de Comitè d'Empresa (CE) els dies 20 d'octubre i 6 de novembre respectivament.

L'Empresa va fer lliurament de la documentació requerida per la IT per iniciar el procés, però als delegats de PRL del CE no ens va ser possible preparar les nostres aportacions per no disposar dels informes fins a la tarda del dia abans; tenint en compte aquesta situació, IT ens allarga en deu dies el termini per presentar-li un contrainforme si considerem que aquest procedeix.


En aquests moments hi ha desacords entre el CE i el SPP sobre la interpretació que s'ha de fer respecte a les circumstàncies d'aquests accidents i les mesures correctores a adoptar, encara que esperem que sigui possible acostar postures. De moment no entrem en detalls fins que tot el procés hagi finalitzat el seu curs.

Des del CE volem transmetre a la persona accidentada al 31 d'octubre i als seus familiars el nostre suport per a tot el que necessitin i aquest a les nostres mans. Afegir que sentim que els nostres esforços per millorar la seguretat dels treballadors no hagin estat suficients per evitar la seva lesió, que ha revestit algunes seqüeles greus.

Ànims company.

Salutacions

El Comitè d'Empresa

--------------------------------------------------------------------------------------

Hola a tod@s

Tal y como mencionamos en el post sobre la reunión del Comité del 13 de Noviembre, el día 20 acudimos a la citación de Inspección de Trabajo (IT) en Tarragona, acompañados de nuestro asesor en materia de Prevención de Riesgos Laborales (PRL) de la Federación de MCA-UGT de Catalunya; de igual manera asistieron los Representantes de la Empresa junto con sus técnicos del Servicio de Prevención Propio (SPP) y el trabajador accidentado acompañado de un familiar, para que la Inspectora actuante, iniciara el proceso de las actuaciones que se requieran por el accidente con lesiones graves del día 31 de octubre de 2014, además de los accidentes e incidentes reportados por los Delegados de PRL de Comité de Empresa (CE) los días 20 de octubre y 6 de noviembre respectivamente.

La Empresa hizo entrega de la documentación requerida por la IT para iniciar el proceso, pero a los Delegados de PRL del CE no nos fue posible preparar nuestras aportaciones por no disponer de los informes hasta la tarde del día antes; teniendo en cuenta esta situación, IT nos alarga en diez días el plazo para presentárle un contrainforme si consideramos que éste procede.

En estos momentos existen desacuerdos entre el CE y el SPP sobre la interpretación que ha de hacerse respecto a las circunstancias de estos accidentes y las medidas correctoras a adoptar, aunque esperamos que sea posible acercar posturas. De momento no entramos en detalles hasta que todo el proceso haya finalizado su curso.

Desde el CE queremos transmitir a la persona accidentada el 31 de Octubre y a sus familiares nuestro apoyo para todo lo que necesiten y este en nuestras manos. Añadir que sentimos que nuestros esfuerzos para mejorar la seguridad de los trabajadores no hayan sido suficientes para evitar su lesión, que ha revestido algunas secuelas graves.

Ánimos compañero.

Saludos

El Comité de Empresa

--------------------------------------------------------------------------------------

Hello everyone

As mentioned in the post about the Works Council meeting of November 13, on the 20th we went to the citation of the Labour Inspectorate (LI) in Tarragona, accompanied by our advisor on Occupational Risks Prevention (ORP) of the Federation of MCA UGT of Catalunya; likewise, it was attended by representatives of the Company, together with its technicians of the Prevention Service (PS) and the injured worker with a relative, so that the acting Inspector could initiate the process of the actions required by the accident with serious injury which took place on October 31, 2014, in addition to accidents and incidents reported by the ORP Delegates of the Works Council (WC) on October 20 and November 6 respectively.

The Company presented the documentation required by the LI to start the process, but for the ORP Delegates it had not possible to prepare our contributions due to the fact that we only received the Company's reports on the afternoon of the day before; given this situation, LI extends the period for us ten more days to present a counter-report if we consider it appropriate.

At present there are disagreements between the EC and the SPP on the interpretation to be made regarding the circumstances of these accidents and the corrective measures to be taken, but we hope that it will be possible to bring our positions closer. For the moment we will not enter into details of the accident until the process has run its course.

From the WC want to convey to the injured person the October 31 and their family our support for anything they may need and is in our hands. We add that we are sorry that our efforts to improve the safety of workers have not been sufficient to prevent the injury, which has resulted in some long-term sequelae.


Best wishes to our colleague

Regards

The Works Council

1 comentario:

  1. Soc un company del seu departament i vull manifestar que això no hauria d'haver passat, recolzo el vostre suport pel nostre company pel que faci falta.

    ResponderEliminar