jueves, 8 de enero de 2015

Llicències segons Conveni Colectiu / Licencias según Convenio Colectivo / Licenses (leave) according to the Collective Agreement

(NOTA: Pulse aquí para versión en Castellano)
(NOTE: Click here for English version)

Hola a tots i totes

Atès que és un dels temes que es consulten amb més freqüència, hem preparat un post detallant les llicències (comunament anomenades "permisos") als que tenen dret tots els treballadors, segons el capítol IX del Conveni Col·lectiu per a la Indústria Siderometalúrgica de Tarragona, d'aplicació en IDIADA AT, així com l'article 37 de l'Estatut dels Treballadors.

Volem assenyalar que encara que col·loquialment es denomini "permisos" a aquestes llicències, això no vol dir que calgui "demanar permís" per fer ús d'elles; es tracta d'un dret reconegut i garantit pel Conveni i l'Estatut, i que podem utilitzar lliurement sempre que ho considerem necessari i el puguem justificar. Per tant, quan informem a un superior que anem a agafar dies per alguna d'aquestes raons, no estem demanant el seu permís per fer-ho, només estem comunicant que farem ús d'un dret que ja tenim. Cap responsable té la potestat per denegar aquestes llicències, ni per regular en quines dates es poden agafar.