jueves, 29 de enero de 2015

Sistema de seguretat VRAIN / Sistema de seguridad VRAIN / VRAIN Safety System

(NOTA: Pulse aquí para versión en Castellano)
(NOTE: Click here for English version)

Bon dia a tots i a totes,
  
Els delegats de prevenció del Comitè d'Empresa (CE), venim manifestant  les situacions de greu perill que es vénen succeint en les pistes de proves de Applus+ IDIADA A.T. de manera reiterada, que en molts casos són degudes a l'incompliment del Reglament de Circulació i Seguretat a Pistes (RCSP).

En les investigacions dels accidents ocorreguts per aquests casos, es demostra la impossibilitat de poder respectar el RCSP per una falta de mitjans que no permet als usuaris de pistes complir amb aquest reglament. Fins i tot segons quins tipus d'assajos requereix incomplir-ho directament.

Per evitar aquestes situacions de perill que ja han provocat greus accidents, es va proposar en reunió del Comitè de Seguretat i Salut del 15 de maig de 2013 una mesura correctora que permetria als conductors conèixer la distància respecte als altres usuaris mitjançant localització per senyal de GPS. Aquest sistema garantiria que les maniobres dels assajos s'executarien respectant les distàncies de seguretat i no com fins ara, que únicament queda a la percepció dels mateixos conductors.