martes, 12 de agosto de 2014

Reunió del Comitè d'Empresa del 30 juliol 2014 / Reunión del comité de empresa del 30 de Julio 2014 / Works Council meeting of July 30, 2014

Bon dia a tots i a totes,

El passat dia 30 de juliol es va reunir el Comitè d’Empresa (CE), per posar-se al dia sobre els temes oberts amb Direcció d’Empresa (DE) i en quin punt es troben cada un dels temes, a més d’informar als nous Delegats els processos que s’han fet fins ara, per establir un pla d’actuacions.

Ens acompanyen en aquesta reunió José A. Pasadas (JAP), Secretari de Política Sindical de la Federació del MCA-UGT de Catalunya, i Manel Molina (MM), Secretari General del Sindicat MCA-UGT de Tarragona.

S'acorda fer un recull de tots els temes a tractar amb DE, com per exemple la prevenció de riscos i mesures de seguretat a pistes, l'assignació de categories professionals, o desavinences en l'acord de compensacions salarials, per iniciar les negociacions una vegada ens reincorporem a la feina després de les vacances estivals. Ja us anirem informant a través d'aquest blog dels avanços que es vagin produint.

En un altre punt del dia, s’exposa que fa uns mesos DE va prendre la decisió de contractar els serveis d’un Gabinet Jurídic de Barcelona (Gabinet Jurídic Les Garrigues) (LG), per desencallar els conflictes que s’han anat dilatant en el temps per falta de diàleg, a més d'incorporar un advocat laboralista a la Plantilla per tractar amb el CE el dia a dia.

Aquest gest de DE es pot interpretar com una bona iniciativa per reprendre les negociacions, i el dilluns 28 de juliol de 2014 es va dur a terme la primera reunió entre el Gabinet Jurídic LG i el CE en els despatxos de la Federació del MCA-UGTde Catalunya, situats a la Plaça Vázquez Montalbán 6, 2ª planta de BCN.

Per part de DE van assistir l’advocat Rafael Ortiz Cervelló i el Director de Finances d’IDIADA A.T. Rafael Mas, per part del CE en Joan Martínez i Manel Grau acompanyats pels assessors José A. Pasadas i Manel Molina. Aquesta reunió va servir per assentar les bases i establir un sistema de treball per mirar de solucionar els conflictes que tenim pendents a IDIADA amb un tarannà distés i dialogant. 

En el següent punt del dia, els membres de la Comissió d’Igualtat (CI), ens exposen una proposta del “Pla d’Igualtat” que presentaran a la propera reunió de la CI. Els convidats JAP i MM ens comenten que aquest és un tema en el qual Inspecció de Treball està fent molt èmfasi en els últims temps, i ofereixen els serveis de la Federació per fer un curs de formació en aquesta matèria.

Per últim es comenta les dues darreres sol·licituds que s’han plantejat a DE, una ha estat la dels endarreriments en rebre les nòmines, tema que ja s’havia tractat en vàries ocasions però que no es va arribar a una solució, en aquesta ocasió a més de proposar fer servir el sistema digital amb arxiu PDF amb contrasenya, argumentant l'efectivitat i confidencialitat, es va puntualitzar la cura amb el medi ambient, a causa del consum de paper que es podria evitar fent servi aquest sistema.

Rafael Mas va coincidir amb nosaltres amb l’endarreriment de les nomines, perquè fins i tot a ell l’hi van arribar juntes les tres últimes. Ja que estem d’acord per ambdues parts en aquest tema, i no comporta una despesa econòmica esperem poder arribar a un acord a curt termini.


L’altra proposta que ha fet el CE és plantejar la possibilitat d’afegir a la Intranet el link d’aquest blog, de manera que tots els treballadors d’IDIADA tinguin accés i puguin consultar-ho.

Us animem a consultar qualsevol dubte o suggeriment que tingueu.

Salutacions cordials
El Comitè d’Empresa.  


(Versió en castellà i anglès després del salt)
(Versión en Castellano e Inglés después del salto) 
(Castilian and English version after the jump)